Wat en voor wie is yoga?

 Yoga is voor iedereen!  

Misschien heb je wel een beeld van yoga, waarbij je denkt dat je super lenig moet zijn of dat het een beetje zweverig is. We hebben allemaal de neiging om onszelf met anderen te vergelijken, denkend dat zij veel verder kunnen gaan in een bepaalde houding en het er bij ons misschien minder mooi uitziet. Laat die gedachten gerust los.

Het draait niet om hoe diep je kunt gaan in een houding, maar om wat goed voelt voor jou. Yoga heeft ook zoveel voordelen. Het helpt bij het verminderen van stress, geeft je meer energie, helpt je emoties los te laten, verbetert je concentratie en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit. En juist die voordelen wil ik graag overbrengen tijdens de privélessen, zodat jij je nog beter kunt voelen. Aangepast op jouw wensen en behoeften zullen we samen aan de slag gaan met jouw groei in een veilige en ondersteunende omgeving. 

Soorten 1:1 yoga

Hatha yoga

Met hatha yoga blijf je een aantal ademhalingen in een houding staan om balans te creëren tussen lichaam en geest. Fysieke houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie worden gecombineerd om ontspanning, flexibiliteit en innerlijke rust te bevorderen. Het is toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd of flexibiliteit.

Yin yoga

Yin Yoga is een rustige en meditatieve vorm van yoga die zich richt op het versterken en versoepelen van het bindweefsel in het lichaam. De houdingen worden voor een langere periode (2-5 min) aangehouden. Het is een ideale stijl van yoga voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning en herstel van lichaam en geest.

Ademhaling 

Ademhaling is belangrijk in yoga omdat het zorgt voor een verbinding tussen lichaam en geest, helpt bij ontspanning en stressvermindering, verbetert de focus en concentratie en het ondersteunt de uitvoering van yogahoudingen. Het begint dus allemaal bij een goede manier van ademhalen. 

Kies jouw traject
Gratis inzichtsessie

Heb je vragen of ben je nog niet overtuigd of wij bij elkaar passen?

Plan een gratis sessie van een halfuur om daar achter te komen!