Wat is een holistisch coach?

Wat is een holistisch coach? Een complete gids

In de markt van coaches is het moeilijk te kiezen. Dus waarom zou je nou voor een holistisch coach kiezen? De meeste coaches richten zich voornamelijk op het mentale vlak. Terwijl holistisch coaches zich ook richten op de andere vlakken, namelijk op zowel het mentale en fysieke als op de emotionele, energetische en spirituele vlakken. Dit omdat wij geloven in het gehele plaatje.


Wat is holisme? Een aantal voorbeelden

Holistisch coachen is gebaseerd op het principe van holisme, wat inhoudt dat alles met elkaar verbonden is. Een voorbeeld van het holisme. Stel je hebt een presentatie op school of op je werk. Je hebt al de hele buikpijn, want je vind het natuurlijk super spannend. Als je nu naar de dokter zou gaan, dan zou hij niets kunnen vinden in je lichaam. Want je bent helemaal niet ziek. Het zijn de mentale en emotionele spanningen die ervoor zorgen dat je lichaam gaat reageren. 

Een ander voorbeeld is verliefd zijn. Ook hier krijg je soms een raar gevoel van in je buik. Is dit nou echt een fysieke klacht of komt dit omdat je helemaal in de wolken zit? 

Zo is alles dus met elkaar verbonden. Dit gaat zelfs zo ver dat het kan dat je een fysieke klacht hebt, zoals pijn in je schouder. Hier kan een bepaalde emotie onder liggen of een bepaald patroon dat aangepast mag worden. Je lichaam geeft alleen maar signalen dat jij iets mag veranderen aan je levensstijl. Je ziet ook vaak dat mensen een burnout krijgen. Dit is een signaal van je lichaam dat het niet langer zo kan. Of dit nou emotioneel, mentaal, energetisch of spiritueel is, dat mag jij jezelf dan afvragen. En vaak als je je levensstijl verandert naar een holistische levensstijl, ga je je ook een stuk gezonder en energieker voelen. En je klachten verdwijnen ook!

Als je dit leest denk je zelf misschien wel ‘hé, ik heb al een tijdje last van X in mijn lichaam’.. Ga dan eens voor jezelf na wat dit kan betekenen. Haal je misschien teveel hooi op je vork? Neem je wel eens tijd voor jezelf? Ben je constant aan het pleasen? Stop je je energie wel in de juiste dingen? Een mooie uitdaging om die holistische levensstijl in te gaan zetten door je patronen te doorbreken en te kijken of die lichamelijke klachten daadwerkelijk verdwijnen. 

Lees hieronder welke klachten behandeld kunnen worden met een holistisch coach.

Wat doet een holistisch coach?

Een holistisch coach begeleidt je bij het verkennen van alle aspecten van je leven, inclusief je opvoeding, overtuigingen, gedachten, emoties en gevoelens. Iedere coach gebruikt zijn eigen tools en expertise. Ik maak gebruik van verschillende technieken, zoals bijvoorbeeld opstellingen, Voice Dialogue, meditatie en zelfs yoga. Deze technieken helpen je om bepaalde situaties te doorvoelen, zodat je oude patronen los kunt laten en de eerste stap naar verandering kan zetten. 


Welke klachten kunnen holistisch coachen aanpakken?

Holistisch coachen richt zich op een breed aantal klachten, waaronder:

 • Vragen rondom levensdoelen en carrière
 • Fysieke ongemakken en psychische spanningen
 • Uitputting en stress-gerelateerde symptomen
 • Gevoelens van irritatie en woede
 • Slaapproblemen en uitputting
 • Angstgevoelens
 • Innerlijke onrust, trauma's en emotionele pijn
 • Zelfacceptatie en zelfwaardering
 • Identiteitsvraagstukken en persoonlijke twijfels
 • Conflicten binnen familierelaties
 • Vragen omtrent spirituele betekenis en levensdoelen
 • Bewustwording van het lichaam en lichaamssignalen
 • Moeite met het begrijpen en uiten van emoties


Waarom zou je voor een holistisch coach kiezen?

Holistisch coachen gaat verder dan alleen symptoombestrijding; het richt zich op het vinden van duurzame oplossingen door het creëren van balans op alle niveaus. Als je op zoek bent naar diepgaande verandering en persoonlijke groei, kan holistische coaching een waardevolle aanvulling zijn op je levensreis.


Heb je verdere vragen over holistisch coachen of wil je ontdekken of het bij je past?

Ben je nieuwsgierig geworden naar holistisch coachen en wil je ontdekken of het bij je past? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek en laten we samen bekijken of holistisch coachen jou kan helpen bij het bereiken van je doelen en het vinden van innerlijke balans.

Gratis kennismakingsgesprek

Vul hieronder je e-mailadres in!

Bedankt voor de aanvraag van de opdracht 'Biografisch werken'. Heb je vragen, dan ben je altijd welkom. Veel succes! 

Wil jij inzicht in je patronen, drijfveren of eerder gemaakte keuzes? 

Ontvang dan gratis de opdracht 'Biografisch Werken' dat je geheel zelfstandig thuis kunt uitvoeren!

Deze opdracht gebruik ik ook tijdens mijn coachingstrajecten, dus doe er je voordeel mee en zet die eerste stap!